Energievrijewoning.nl | Gemeente Ede in de Stroomversnelling
15603
single,single-post,postid-15603,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Gemeente Ede in de Stroomversnelling

Nieuws 14-06-2016 01 1000x500

Gemeente Ede in de Stroomversnelling

Wethouder Leon Meijer tekende dinsdag 14 juni 2016 voor het lidmaatschap van ‘Stroomversnelling’.

Dit deed hij samen met bestuursvoorzitter Leen van Dijke van dit landelijke netwerk. Voor Ede is het lidmaatschap een belangrijke stap naar het doel om over vier jaar 20 procent duurzame energie op te wekken. “In de bestaande woningbouw valt de grootste energiewinst te halen. Daar willen we in Ede vol op inzetten, zodat we echt tot de top van duurzame gemeenten gaan horen”, zo vertelt Leon Meijer.

Nul op de Meter

Met het aanpassen van bestaande woningen kan enorm veel energie worden bespaard. Soms lukt het zelfs om een woning evenveel of meer energie te laten opwekken dan dat deze gebruikt. Het wordt dan een Nul op de Meter woning. De gemeente ziet dit als een belangrijke stap naar een energieneutraal Ede. En wil de kennis, netwerken en inzet van Stroomversnelling gebruiken om dit te bereiken. Wethouder Leon Meijer: “Met het lidmaatschap is Ede betrokken bij actuele ontwikkelingen en kan daar snel op inspringen. De huidige klimaatproblemen vragen om snelle en krachtige oplossingen.”

Stroomversnelling

Stroomversnelling is een groeiend landelijk netwerk van inmiddels meer dan vijftig ambitieuze bouwers, toeleveranciers, corporaties, gemeentes, financiers, netbeheerders en anderen die samen aan de slag zijn om Nul op de Meter renovaties en nieuwbouw mogelijk te maken.

Koploper

Na Apeldoorn is Ede de tweede gemeente van Nederland die lid wordt van Stroomversnelling. Daarmee lijkt provincie Gelderland koploper te zijn op de weg naar het Nul op de Meter renoveren van de bestaande woningvoorraad.

Geen reactie's

Geef een reactie