Energievrijewoning.nl | Miljoenen subsidie voor Nul op de Meter-renovaties
15594
single,single-post,postid-15594,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Miljoenen subsidie voor Nul op de Meter-renovaties

Nieuws 31-05-2016 01 1000x500

Miljoenen subsidie voor Nul op de Meter-renovaties

Stroomversnelling leidt een consortium van partijen die 5,4 miljoen euro subsidie ontvangen via het  Interreg NWE programma. De subsidie is bedoeld voor het verder opschalen en stimuleren van Nul op de Meter-renovaties in het Verenigd Koningrijk, Frankrijk en Nederland. In navolging van de Europese Horizon2020 subsidie van 3,6 miljoen, die Stroomversnelling in februari ontving, is dit een verdere stimulans om via de Stroomversnellingsteams in Frankrijk en Engeland Nul op de Meter oplossingen verder op te gaan schalen met een groep woningbouwcorporaties (Villogia en ICF in Frankrijk; Moat en Affinity Sutton in het Verenigd Koninkrijk Fond du Logement in Luxemburg.)

Nederland 

Vanuit deze subsidie gaat er tevens geld naar een Nederlands start-up netwerk geleid door Factory Zero en naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Factory Zero werkt aan een nieuwe Nul op de Meter-propositie waarbij de huidige kosten van productie met 30% moeten worden gereduceerd. Partijen in het consortium rond Factory Zero zijn samengevoegd vanwege hun specialistische kennis en visie op een industrieel te produceren renovatie die samen een nieuwe standaard in de markt wil gaan zetten qua prestatie en prijs. Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH) is een samenwerking van 23 gemeenten die Nul op de Meter oplossingen voor appartementen in VVE’s in deze regio wil gaan toepassen.

Nul op de Meter

Het doel van Stroomversnelling is het mogelijk maken van Nul op de Meter-renovaties voor bestaande bouw en nieuwbouw. Na een Nul op de Meter make-over moet een woning, naast energieneutraal, ook mooi, comfortabel en betaalbaar zijn.  De make-over duurt maximaal een week, geeft een 30-jarige prestatiegarantie en verbetert binnenklimaat en uiterlijk van de woning. Na de renovatie valt de energierekening weg en kan de woningcorporatie dit bedrag via de Energieprestatievergoeding vragen. Op deze manier gaan bewoners niet meer betalen en kunnen woningcorporaties renovaties beter financieren.

Stroomversnelling is een netwerk van ambitieuze bouwers, toeleveranciers, corporaties, gemeentes, financiers, netbeheerders en anderen die samen aan de slag gaan om Nul op de Meter renovaties en nieuwbouw mogelijk te maken. Stroomversnelling vindt dat iedere woningeigenaar moet kunnen kiezen voor een mooie, comfortabele en betaalbare woning

Geen reactie's

Geef een reactie